top of page

FREQUENTELY ASKED QUESTIONS

Hoe ziet een visdag eruit?

Om 7:00 uur ’s ochtends (8:00 uur wintertijd) ontmoeten wij elkaar aan de trailerhelling. Een visdag duurt 8 uur en die wordt natuurlijk helemaal volgens de wensen van de klant ingevuld. Samen bepalen we welke roofvissen we gaan belagen en met welke technieken we dat willen gaan doen. Bij het maken van ons battle plan houden we vanzelfsprekend ook rekening met de voor die dag te verwachten weersomstandigheden.

Welke vissen kunnen we vangen?

We vissen uitsluitend op roofvis, waarbij we ons specifiek richten op snoek, snoekbaars of baars, al dan niet gecombineerd. Andere roofvissen die in de boot belanden zijn roofbleien (relatief vaak) of meervallen (zelden). Op roofblei en meerval vissen we echter niet gericht en het zal hierbij dus altijd om toevalstreffers gaan.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een lunchpakket en wat te drinken en op de weersomstandigheden afgestemde kleding!
Dat betekent in de winter: veel lagen om jezelf warm te houden. En in de zomer lijken korte mouwen en een korte broek fijn, maar houd er rekening mee dat we in de boot geen schaduw hebben waardoor je razendsnel verbrandt. Als er dan ook nog een briesje op het water staat, voel je niet eens dat je verbrand bent; althans, je voelt het wel, maar pas als het te laat is. Ik raad daarom altijd een lange broek, lange mouwen, een pet en veel zonnebrand aan.

En last but not least: voor elk seizoen, een regenpak dat je over je kleding aan kunt trekken, ook als er geen regen voorspeld wordt. Waarom zul je vragen?  In de gebieden waar wij vissen kan het vaak flink waaien en als de wind een beetje schuin op de boot staat kun je werkelijk doorweekt raken van de spray (water wat in de boot slaat tijdens het varen). Een regenpak meenemen is daarom ALTIJD aan te raden.

Waar kan ik overnachten?

Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden in de regio. Hieronder staan enkel suggesties:

N.B. wij hebben geen belangen in of baat bij de hier genoemde suggesties. Deze zijn niet limitatief en enkel als service hier vermeld.

Moet/ mag ik eigen materiaal meebrengen?

Lure Fishing Guide heeft voor alle technieken de juiste materialen aan boord die door onze klanten gratis te gebruiken zijn. Maar als je het leuk vindt om met je eigen hengels of kunstaasjes te vissen dan mag je die natuurlijk ook meebrengen. Kun je tijdens de dag zelf alsnog bepalen waar je het liefste mee vist.

Met hoeveel kunnen we op de boot?

De boot biedt ruimte aan 3 gasten. Let wel, dat als je met zijn drieën wil gaan werpen op de boot enige ervaring vereist is. Trollen en/ of verticalen is echter ook met 3 onervaren vissers geen probleem.

Wat kost een visdag met Lure Fishing Guide?

Kijk voor een overzicht op de prijslijst op de homepage. 

Op welke wateren vist Lure Fishing Guide?

Lure Fishing Guide verzorgt vistrips in het rivierengebied Hollands Diep/ Biesbosch. Wil je eens een ander water bevissen? Kijk dan eens op www.ufx.fishing voor een andere Ultimate Fishing Xperience!

Hebben jullie ook zo’n livescope waarmee je de vis kan zien zwemmen en aanbijten?

Ja, dat hebben wij. De boot is niet alleen uitgerust met traditionele dieptemeters, maar ook met een Garmin Livescope die op twee schermen, één achter en één voor in de boot, kan worden uitgelezen. Met deze spectaculaire technologie is het mogelijk om vissen daadwerkelijk op te sporen en het aas voor hun neus te presenteren. Als je dan live een snoekbaars een uitval naar je shad ziet maken, zit je hart in je keel. Een Playstation is er niets bij!

Kunnen wij ook met meer dan 3 man komen vissen?

Nee, de praktijk heeft uitgewezen dat het organiseren van vistrips met meerdere boten te omslachtig is. Wij kunnen daarom ook niet meer aan deze verzoeken voldoen.

Mag ik de gevangen vis ook meenemen?

Nee. Wij verzorgen uitsluitend vistrips op basis van Catch & Release wat betekent dat ALLE gevangen vis onbeschadigd dient te worden teruggezet. Een van de belangrijkste redenen dat het in de Nederlandse Delta nog mogelijk is om record snoeken, snoekbaarzen en baarzen te vangen is dat het overgrote deel van de sportvissers zijn vangsten weer terugzet. Op deze regel worden NOOIT uitzonderingen gemaakt.

Heb ik een visvergunning nodig als ik met Lure Fishing Guide mee ga vissen?

Ja, iedere gast dient altijd in het bezit te zijn van de Vispas (www.fishinginholland.nl/vispas) of een dagvergunning. Mits tijdig aangevraagd (minimaal 7 dagen van tevoren) kunnen wij een dagvergunning verzorgen voor een meerprijs van € 10 per persoon.

 

Kinderen die op 1 januari van dit kalenderjaar 13 jaar of jonger zijn hebben géén vispas nodig. Zij mogen meevissen op mijn vispas.

Krijg ik ook foto’s van de vissen die we gevangen hebben?

Ik maak tijdens de trip foto’s van de gevangen vissen die je na de trip via e-mail (Wetransfer) krijgt toegezonden.

Gaat een visdag ook door als het regent?

Ja, slecht weer, dus ook als het regent, is geen reden om een visdag af te zeggen. Voor de vis maakt het immers ook niet uit of het regent, die is toch al nat. Alleen als het vriest of als het te gevaarlijk is om uit te varen vanwege te veel wind (> 5 Bft), onweer of dichte mist wordt een visdag geannuleerd of verplaatst.

Kan ik het hele jaar door een vistrip bij Lure Fishing Guide boeken?

Ja, wij vissen 12 maanden per jaar. In de periode april en mei is het echter verboden om met kunstaas te vissen. In deze maanden vissen wij uitsluitend met wormen en ook hierop wordt NOOIT een uitzondering gemaakt.

Ik ben een beginner, kan ik nu toch mee gaan vissen?

Ja hoor, wij bieden vistrips voor de zeer ervaren sportvisser (die vaak enkel het comfort van de boot wenst en zich de tijd wil besparen van het zoeken naar goede visstekken op nieuw en groot water), maar ook voor de enthousiaste beginner. Met name in de Biesbosch is het ook voor beginners heel goed mogelijk mooie roofvissen te vangen.

Kan ik Lure Fishing Guide ook inhuren om te gidsen vanuit mijn boot?

Nee, ik werk als visgids uitsluitend vanuit mijn eigen Crestliner Vision boot.

Verhuren jullie ook visboten?

Ik krijg vaak de vraag of het mogelijk is om gidsdagen af te wisselen met dagen waarop klanten zelf willen gaan vissen vanuit een te huren visboot. Het is natuurlijk mogelijk om gidsdagen af te wisselen met dagen waarop je zelf gaat vissen, maar ik heb geen voor verhuur beschikbare visboten.

bottom of page